לילה בתנור- חמין צמחוני

קושי בינוני | מנה עיקרית
30 דקות+ לילה בתנור דקות

סיר הפלא לצמחוניים ולא רק

כשאומרים חמין צמחוני משהו לא לגמרי מסתדר, הרי הבשר או העוף הם לרוב נותני הטעם העיקריים בסירי החמין אז איך אפשר לייצר סיר עשיר בטעם ומרקם בלעדיהם? אז התשובה היא שזה אפשרי לגמרי וזה אפילו יוצא טעים ומספק גם לחובבי בשר מושבעים. לרסק העגבניות יש כאן תפקיד חשוב ביצירת עומק של טעם וצבע. מגוון הירקות העשיר מוסיף מרקמים וצבעים שונים לחמין ושימוש בגריסים ופריקי משאיר אותו קליל, קל לעיכול ובעל טעם עשיר. 

לילה בתנור- חמין צמחוני

רכיבים

חומרים ל 6-7 למנות

  • ⅓ כוס שמן זית
  • 3 בצלים פרוסים
  • 2 בטטות קטנות קלופות
  • 1 ראש שום
  • ½ כרוב קטן פרוס
  • 2 סלקים קטנים חתוכים לרבעים
  • 4 תפוחי אדמה קטנים קלופים וחצויים
  • 3 מקלות סלרי
  • 1 כוס גריסים או גריסי פנינה
  • ¾ כוס פריקי/בורגול
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  •  לרוטב:
  • 4 כוסות מים רותחים
  • 4 כפות רסק בריכוז כפול עגבניות Mutti
  • 4 כפיות סילן
  • 1 כף פפריקה
  • 4 כפיות מלח

אופן הכנה

  1. מחממים בסיר שמן זית ומוסיפים את פרוסות הבצל ומטגנים להשחמה. מוציאים את הבצלים ומערבבים אותם עם הגריסים והפריקי. מתבלים במלח פלפל.
  2. יוצקים מעט שמן זית לתחתית הסיר ומניחים את פרוסות הכרוב, מתבלים במעט מלח.
  3. מפזרים מעל חצי מתערובת הגריסים והפריקי. מניחים את שאר הירקות- ראש שום, סלקים, סלרי, בטטות ותפוחי אדמה ומפזרים את יתרת תערובת הגריסים (הם לא צריכים לכסות את כל הירקות).
  4. מערבבים את כל חומרי הרוטב ויוצקים על הירקות. המים צריכים להגיע בדיוק לקו הירקות. אם צריך מוסיפים עוד נוזלים.
  5. מעבירים לכיריים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
  6. מעבירים לתנור בחום 120 מעלות למשך 8-10 שעות.

הטיפ של MUTTI

  • חשוב מאוד לתבל את החמין הצמחוני כהלכה עם רסק, מלח, פלפל ומעט מתיקות כיוון שללא הבשר הטעם יגיע מנוזלי הבישול. אם אתם צריכים להוסיף עוד מים (אם משתמשים בסיר גדול) יש להוסיף בהתאמה את התיבול של הרוטב
  • ניתן לשנות ולגוון את הירקות לפי מה שאתם אוהבים
  • אם אין פריקי, אפשר להחליף בבורגול או חיטה
 
 
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

 

DISCOVER more RECIPES