לילה בתנור- אוש סבו

קושי בינוני | מנה עיקרית
30 דקות+ לילה בתנור דקות

חמין מהמבטבח הבוכרי

החמין הבוכרי מתאפיין בטעם מתקתק והרבה מאוד עגבניות שנותנות לו את הצבע והטעם העמוק. הוא קליל כיוון שאין בו קטניות אלא אורז בלבד ומהוא מתאים גם לעונות פחות קרות בשנה. חשוב להשתמש בנתח בשר שמן כמו שפונדרה או אוטנריב.

לילה בתנור- אוש סבו

רכיבים

חומרים ל 6-7 מנות

  • ⅓ כוס שמן  זית
  • 3 גזרים מגורדים גס
  • 3 בצלים קצוצים דק
  • 1 ק״ג נתח שפונדרה/ אונטריב (נתח יחסית שמן)
  • 1 פחית (400 גרם) עגבניות מרוסקות Mutti
  • 2 כפות רסק עגבניות Mutti
  • 2 כפות דבש
  • 4-5 פרוסות תפוח מיובש או שזיפים מיובשים 
  • 6 כוסות מים רותחים
  • 3 כוסות אורז פרסי או יסמין שטוף
  • 5 תפוחי אדמה קטנים חתוכים לחצי
  • 4-5 ביצים (שבושלו במים 5 דקות)
  • 2 כפות שטוחות מלח
  • 2 כפיות פלפל שחור

אופן הכנה

  1. מחממים שמן זית בסיר החמין. מטגנים היטב בצל וגזר עד לגוון זהוב ומקורמל. 
  2. מוסיפים את נתחי הבשר, מתבלים במלח ופלפל שחור ומטגנים מגל הצדדים עד לשינוי גוון.
  3. יוצקים לסיר את העגבניות המרוסקות, רסק, דבש, תפוחים מיובשים ו 3 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
  4. מוסיפים את האורז ומנחים את תפוחי האדמה והביצים. יוצקים את יתרת המים (3 כוסות), מתבלים במלח ופלפל שחור. *המים צריכים לכסות את התבשיל.
  5. מבשלים מכוסה על אש בינונית כ- 30 דקות. מסירים מהאש ומעבירים לתנור בחום 100 מעלות למשך 10-12 שעות.

*אם מכסה הסיר לא אטום דיו- מומלץ להוסיף שכבה של נייר אפייה כדי למנוע בריחת לחות בזמן הבישול.

 

הטיפ של MUTTI

  • את החמין הזה אפשר לאפות בתנור מעל 12 שעות, הוא לא מתייבש בזכות השומניות של השפונדרה.
  • אם אתם חוששים מחמין מתוק מידי אפשר לוותר על התפוחים ולהוריד את כמות הדבש.
 
 
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

 

DISCOVER more RECIPES